Nieuwtjes

PRAKTIJK EXAMEN MODEL GEZOCHT!


Dinsdag 2 mei om 13:30 heb ik mijn praktijkexamen risicovoet voor de opleiding medisch pedicure.🦶🏻🎓📚

Ik zou graag iemand mee willen nemen ,
die een (gratis) behandeling zou kunnen gebruiken. De eisen zijn:

 

🦶🏻 Veel snijbaar eelt 

🦶🏻 likdoorn OF kloof OF ingroeiende nagel

🦶🏻 min. 5 behandelbare nagels

 

Je kunt met mij mee heen en terug rijden, je krijgt een volledig voetonderzoek / schoenadvies / pedicurebehandeling en advies over voetverzorging. En van mij een heerlijke voetencreme van Noordkroon. 🐑🌿

Stuur me een berichtje!

 

Lees meer »

Theorie examen Sport & Kindervoeten

Gisteren avond een mooie 8 gehaald voor het theorie examen Sport en Kindervoeten. Dit onderdeel is er nieuw bij gekomen dit jaar en ik vond het een erg leuk en boeiend onderwerp! 

Anatomische bouw van de voet; Functie van de voet; Voettypen; Teen- en (orthopedische) voetstandsafwijkingen; Pathologie heup, knie, middenvoet, voorvoet en tenen; Anamnese en voetonderzoek; Het maken en interpreteren van de statische en dynamische blauwdruk, het aangeven van markeringspunten. Als extra voor de opleiding medisch pedicure; Alles over de kindervoet, de groei en ontwikkeling, voetafwijkingen, etc. Voeten & Sport, krachten en machten, kinesiologie, sportblessures, sportschoen en afwikkeling.

Lees meer »

Theorie examen overige Risicovoet

Afgelopen week heb ik het examen Overige Risicovoet met een 7 behaald! Het was een pittige toets. Nu nog 6 examens te gaan!

Een overige risicovoet (dit is onder andere een oudere voet, een spastische voet, een verwaarloosde voet of een oncologische voet) heeft extra aandacht nodig. Een risicovoet heeft een verhoogde kans op infecties en een huid die sneller kapot dreigt te gaan.
Voor u als cliënt met een risicovoet is het aan te raden om periodiek naar een medisch pedicure te gaan. Het voorkomen van voetproblemen is namelijk een van de belangrijkste taken van de medisch pedicure. Naast de voetverzorging ontvangt u adviezen van mij over de verzorging van uw voeten en waar nodig over de juiste schoenen.


Lees meer »

Theorie examen Diabetes & Reuma

Afgelopen woensdag was het zo ver, mijn eerste examen voor de opleiding medisch pedicure.  Het examen ging over Reuma en Diabetes. Behaald met een mooie 8.

Nu op naar de volgende 7 examens. 

Lees meer »

Begonnen met de opleiding medisch pedicure

Vandaag was de eerste schooldag voor de opleiding Medisch pedicure. We hebben ons boeken- en materialen pakket ontvangen. We gaan specialistische technieken leren, en met de theorie flink de diepte in in verschillende ziektes en aandoeningen. Onder andere Reuma, Diabetes, Oncologie, sport- en kindervoeten.

 

Lees meer »

Medisch pedicure in opleiding!

Dat ik graag door wilde studeren om medische pedicure te worden, wist ik al heel snel. Het verdiepen in de kennis van bepaalde ziektebeelden en de daarbij behorende klachten vind ik heel interessant. En de vraag naar medische pedicures in ons land is bijzonder groot. Dus heel belangrijk mij te verdiepen, zodat ik u de juiste behandeling kan bieden. 

Ik heb een paar maanden getwijfeld of ik dit jaar de opleiding wilde starten, of volgend jaar. Maar nu dus toch de knoop doorgehakt, en ik heb er superveel zin in! De opleiding ga ik volgen bij IVS opleidingen in Dordrecht.

 

Lees meer »

Schapenwolcrème van de Noordkroon

Vanaf vandaag kunt u bij mij terecht voor de voetverzorgings producten van De Noordkroon. De natuurlijke huidverzorging op basis van wolvet. Ontstaan op een Texelse schapenboerderij.

In 1988 is het familiebedrijf begonnen op Texel. Ieder jaar in juni werden hun 400 schapen geschoren. In 1999 was het tijdens dit werk dat boerin Renske op het idee kwam om zalven te maken met het wolvet uit de schapenvacht als basis. Het wolvet maakte haar handen zacht en wondjes verdwenen. Er werden potjes wolvet afgevuld in hun eigen stal en verkocht in de boerderijwinkel. Dit was het prille begin van de unieke huidverzorging. 

meer informatie vind u op hun site  
www.noordkroon.nl

Lees meer »

Nieuw logo!

Ik ben nooit helemaal tevreden geweest met mijn oude logo, vandaar dat ik een nieuwe heb gemaakt. Met de kleuren van het ProVoet vindik het wat netter bij elkaar passen. Misschien schept het wat verwarring aangezien ik pas geleden nog folders had verspreidt met het oude logo. Vandaar mijn vermelding hier!

Lees meer »

Folders

Afgelopen weken heb ik een mooie folder gemaakt, waarin alle informatie vermeld staat. Vandaag ga ik met mijn oudste dochter Roos wat folders verspreiden in de buurt. 

 

Lees meer »

Inschrijving KVK!

Vandaag was de dag van de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Super leuk, de start van mijn eigen bedrijf. Ik heb er enorm veel zin in!

Lees meer »